סליחות ויומלדת

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 15/09/23 16:12 כט באלול התשפג

שאלה

יש לי שאלה

לאחותי יש יום הולדת והיא עושה בחיפה בפאב כזה וזה בחמישי ויש סליחות של עשרת ימי תשובה

והיא נעלבת אם לא אבוא בגלל הסליחות היא אמרה שגם לשלי היא לא תבוא

מה כדאי ללכת לכבד אותה ולהפסיד סליחות או ללכת לסליחות וזה הרבה יותר מוערך? למרות שבנות לא חייבות ללכת לסליחות אבל אני אוהבת במיוחד בעשרת ימי תשובה

תשובה

שלום

באופן כללי, כמובן שהסליחות יותר מתאימות לעשרת ימי תשובה מאשר יומולדת בפאב, והיה מן הראוי שהיא תבין את זה.

אבל אם הדבר הזה יגרום לאיבה, שנאה וכעס, כמו שאת מתארת, אז לא נכון לכאורה בגלל משהו שאת לא חייבת בו חיוב גמור, לגרום למריבה ולנתק.

אולי תנסי למצוא דרך להיות חלקית ביומולדת באופן שתצאי ידי חובה מבחינתה, ואז להגיע לסליחות (הרי בהרבה מקומות הסליחות הן רק בחצות הלילה)?

בהצלחה רבה

כתיבה וחתימה טובה