זוגיות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 20/09/23 08:19 ה בתשרי התשפד

שאלה

היי!

אני ובעלי נשואים תכף חצי שנה, ומאז שהתחתנו אני מרגישה שלא אכפת לו ממה שאני מרגישה.

אני יכולה לבוא ולשתף אותו שמשהו מפריע לי והוא ישר ינסה להתגונן ולהסביר למה הוא בסדר במקום רגע לנסות להבין אותי, להכיל אותי ולתת לי הרגשה שיש לי למה לבוא ולשתף, שאכפת לו ממה שאני מרגישה. במקום זה, כל פעם שאני משתפת את הרגשות שלי זה הופך לריב!!

קרה לנו כבר כמה פעמים שסיפרתי לו מה אני מרגישה ויצא מצב שרבנו לפני השינה, והוא פשוט הלך לישון. מה שעוד יותר העצים לי את ההרגשה הזאת שלא אכפת לו. אני מאוד רגישה, וזה מרגיש לי שהוא לא מבין את זה. מבחינתו אני עושה סתם דרמה ושאני מחפשת איך ליצור מריבות. אני מרגישה שאין לי למה להגיד לו דברים, שאין לי למה לשתף אותו.

מה אפשר לעשות במצב כזה? איך אנחנו יכולים ללמוד להבין ולהכיל אחד את השניה יותר?

תשובה

שלום וברכה

ראשית, אני מברך ומאחל כי ייפתחו בפניכם שערים חדשים לקשר הזוגי ביניכם.

נראה מדברייך שזה הזמן ללכת לסדנה זוגית.

סדנה שתלמד כיצד להקשיב, כיצד לא לתקוף, כיצד לשתף וכדו׳.

אלו דברים שניתן להפנות את תשומת הלב לחשיבותם, ללמוד כיצד לנהוג - בהתחלה זה נראה מלאכותי, אבל זוגות המאמצים התנהגות זו הופכים את זה לטבע שני, ולהפוך את המשבר ביניכם כנקודת צמיחה.

ואם הוא מסרב ללכת - לכי לבד. על אף העובדה שכמובן זה הרבה פחות טוב, יש דברים שעשויים להעצים אותך ולתת לך את הכלים להיטיב עימך ועם עולמך, ואפשר שזה גם ״ידביק״ אותו.

זו תהיה פתיחה מצוינת לשנה החדשה.

כל טוב וחתימה טובה