סליחה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 14/09/23 20:33 כח באלול התשפג

שאלה

שלום רב

יש לי דוד שאני מאוד אוהבת אבל יחד עם זה הדיבור שלו לכולם כולל אליי מאוד מתנשא ומזלזל

עם בוא הימים הנוראיים אני חושבת לעצמי שיותר ויותר קשה לי לסלוח לו על התנהגותו ולא להיפגע

אני מתקשה להבליג על הכעס והפגיעה ממנו עד כדי כך שמתחילה לתפוס מרחק

אני ברמת לא יודעת כיצד להתנהג בינים אלו… ביחוד שהוא לא מבין שפגע או לא אומה להבין

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

הדרך שאת נוהגת היא נכונה. כדאי קצת להתרחק אולי ישים לב ויתקן דרכיו. אולי מישהו אחר יכול לשוחח עמו על הנושא.

באון כללי קשה לאנשים מבוגרים לשנות דרכי התנהגות. על כן צריך לקחת זאת בחשבון ולהבין את מצבם ולהתחשב בכך כפי שמיחסים לאדם שיש לו חסרון או מחלה מסוימת.

כתיבה וחתימה טובה

יהודה הלוי עמיחי