למה ה' מתעלל בנו והחיים כאלה דוחים?

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 12/09/23 10:22 כו באלול התשפג

שאלה

שלום רב

לאחר הרבה מחשבות ואכזבות

הגעתי למסקנה

1: יש ה'

2: חבל שהכרתי אותו

מוותר על גן עדן בפרנציפ כי איתי לא ישחקו נשיקה סתירה ה' הגזים לגמרה עם ההסתרה המיותרת הזו עד כדי כך שאני לא אוהב אותו וזה לפעמים מצער אותי ולפעמים הפוך שורה תחתונה לא מעוניין הבעיה שהוא כופה עלי או נצח בגן עדן או גהינום שזה לא פייר כי אני רוצה להעלם אני כבר לא מאמין בחברות הזאת אני שומר שבת ומניח לפעמים תפילין אבל הכללל בא לי מקולקל כי אני כבר לא אוהב !

תשובה

שלום

כואב לי על מסקנתך ועל כאביך, במיוחד לאור העובדה שנראה שהבנת האמונה שלך לא בדיוק תואמת את עמדתה של תורת ישראל.

אכן לא נשאלת אם אתה רוצה להיברא או לא, והקב"ה גם לא התייעץ איתך האם לברוא את העולם ואיך לעשות זאת או איך לנהל אותו.

מה שכן בבחירתך זה מה לעשות עם עצמך ועם המציאות שאתה נתון בה ואיך להתייחס אליה.

אתה יכול לבחור לראות בזה גורל כפוי ואכזר, ואתה יכול לבחור לראות בזה מתנה עצומה וייעוד מופלא שיש לך את הזכות להשתייך אליו, ובכך להעניק לחייך משמעות ענקית, ואפילו שמחה ואושר (שמקורם בעולם הפנימי שלך ולא בתנאי החיים החיצוניים).

הנושא הוא כמובן רחב בהרבה ומצריך לימוד והעמקה.

אם תרצה להרחיב יותר, אשתדל להתייחס באופן ספציפי.

בהצלחה רבה

כתיבה וחתימה טובה