התחזקות וקושי עם צניעות

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 11/09/23 23:19 כה באלול התשפג

שאלה

‏ ‏שלום רב יש לי שאלה

‏אני באה מבית דתי מסורתי ‏ולאחרונה התחלתי ללכת לשיעורי תורה ולהתחזק עוד,

‏אני עושה מלא דברים לקחתי מלא קבלות אני מזכה את הרבים. אני אוהבת ללכת לשיעורי תורה, ‏רק קשה לי בעניין הצניעות, לקחתי על עצמי לשים חצאית בשבת ואני מאוד משתדלת. ‏אבל עדיין יש לי ב-אינסטגרם תמונות לא צנועות, ‏אני לא הולכת ברחוב עם ‏גופיות ושורטים ‏אבל כן מכנסיים וחולצות. העליתי תמונה לסטורי ‏מהאימון בחדר כושר והייתי עם בגדי ספורט לא צנועים

‏והיה כאלה שאמרו לי שזה חילול השם ,

מבחינתי אני עושה את ההשתדלות שלי ולאט לאט אני גם ‏אתחזק בזה אבל זה העליב אותי כי הם לא יודעים מה אני עושה מעבר לזה חוץ מהצניעות

‏אני יודעת שזה גרוע ואני יודעת שכדאי לי להשתדל יותר ‏אבל אני לא אלחיץ את עצמי כדי לא לקחת צעד אחורה.. ‏מה כדאי לעשות כדי לכבד יותר ‏ולא להלחיץ את עצמי? אני לוקחת את זה לאט, בשיעורי תורה אני עם צנוע כמובן

הייתי בסמינרים של ערכים והרבה שיעורים של רבנים צדיקים

תודה על הזמן שהקדשת

תשובה

שלום

אשרייך. את מבינה איזו זכות עצומה יש לך? יש לך מושג עד כמה הקב"ה שמח בבת היקרה שלו שהולכת ושבה אליו עוד ועוד?

איזה נפלא זה לבוא לראש השנה ולימים הנוראים עם כל כך הרבה זכויות של אהבת תורה וזיכוי הרבים.

ברור שיש דברים שבהם באופן יחסי יותר קל לעשות את השינוי ויש דברים שהם הרבה יותר מאתגרים, כי הם מושרשים בנו או שהם נוגעים במקומות עמוקים בנפש.

אנשים אחרים שמסתכלים מבחוץ לא מסוגלים להבין את העולם הפנימי שלך ואת התהליך שאת עוברת. לכן לפעמים חלקם מגיבים בצורה כזאת, וזה בהחלט יכול לפגוע.

אבל את צריכה לעשות עבודה פנימית של הכרה בערך שלך בעיני עצמך, ועד כמה מה שאת עושה הוא גדול וחשוב, ללא קשר למה אנשים חושבים עלייך.

להיפך, דווקא עמידתך על הדרך שבחרת, בקצב שלך, למרות תגובות כאלה, שמציבות עוד אתגר על גבי ההתמודדויות שכבר יש לך, מעלה ומרוממת אותך עוד יותר.

לא יודע למה החלטת שזה גרוע.

בדרך כלל אי אפשר לחזור בבת אחת, ושינויים קיצוניים בבת אחת גם יכולים להעלם בבת אחת ולגרום למשברים.

תמשיכי להתקדם עוד ועוד. תמיד להיות במבט קדימה, ברצון להוסיף ולהתקדם, וגם כשיש משברים וקשיים, פנימיים או חיצוניים, לא לתת לזה לייאש או להחליש אותך.

הרצון שלך בטוב ובעבודת ה' הוא הדבר החשוב ביותר.

השאיפה שלך לתקן בקצב המתאים את כל החסרונות היא מעלתך הנפלאה, והיא זו שבזכותה תמשיכי לעלות ולעלות.

מאחל לך להמשיך ולצעוד במסילה העולה בית אל, ובע"ה להקים בזמן המתאים בית נאמן בישראל.

כל טוב, כתיבה וחתימה טובה