לימודי קודש לנשים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 11/09/23 23:25 כה באלול התשפג

שאלה

שלום הרב,

מאז ומתמיד התעניינתי בכל מה שמעבר לשיעורי תנ"ך בבית הספר (לא למדתי במסגרות דתיות, ואני מבית שומר מסורת). אבא שלי היה תלמיד ישיבה, ומדי פעם היה מלמד אותי מזמורים או פרשות, דברים נקודתיים. כל הדילמות שמציעים הלימודים לבין אדם לחברו, בין אדם למקום וכד', מרתקים אותי. ובאשר להלכות, אני יודעת שיש הרבה שאני לא יודעת, אבל אני לא מתחברת לשיעורי תורה.

אני יודעת שיש ספרות לקרוא בה, אבל אני רוצה להבין מהשורש דברים, ושאלתי היא האם יש כאלה מקורות לימוד לנשים?

אני יודעת שיש כאלה שמובחנים משל גברים, כלומר, לא אותם הלימודים,

אבל האם גם אני בתור אישה יכול ללמוד כמו הגברים? ואם כן, איך? מאילו מקורות?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

את יכולה ללמוד הרבה מאד דברים. עיקרי אמונת ישראל. מורה נבוכים. מהר"ל ספרכוזרי חובת הלבבות ועוד ספרי אמונה ויסוד.

את יכולה וחייבת ללמוד את הנך ומפרשיו.

כל ספרות ההלכה שקשורה לנשים.

כשתיגמרי את כל זה אוכל להוסיף עוד ספרות ענפה.

כתיבה וחתימה טובה

יהודה הלוי עמיחי