קטורת בכור והלכות טהרה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 11/09/23 12:53 כה באלול התשפג

שאלה

אישתי בהריון ברוך השם האם יש הלכות טהרה בהריון או כללים מסוימים?

שאלה נוספת ברשותך הרב

האם יש איסור בלהדליק

קטורת "בכור" בבית לצורך סגולה לבית ?

הבנתי שיהודי תימן מאמנים בסגולה זו וגם ראיתי שמוכרים תערובת בכור בחנות תשמישי קדושה

תשובה

שלום

אם התכוונת להלכות טהרה בהקשר להלכות נידה, אז בהריון בדרך כלל האישה לא רואה דמים, ולאחר טבילה מהפעם האחרונה שראתה היא טהורה.

מה שצריך בהריון זה לשמור על תזונה בריאה ועל נחת ושמחה, ועל התנהגות כמה שיותר של צדקות, של נאמנות לתורה ושל חסד.

זה מה שבע"ה ישפיע הכי טוב על העובר.

לגבי "טיהור" בית ודברים דומים - זה לא משהו שקשור ליהדות, אלא סוג של אמונות תפלות.

אם רוצים דברים אמיתיים שיועילו לבית, כדאי מאוד למלא אותו בחסד, בשמחה, בקדושה ובהליכה בדרך התורה.

עצבנות, כעס, תכנים שליליים ומזיקים (כמו שיש הרבה באינטרנט) והליכה נגד התורה, אלו הדברים שבאמת מזיקים לבית.

כל טוב ובע"ה שהכל יהיה בבריאות, בנחת ובשמחה.

כתיבה וחתימה טובה