צניעות ליד גויים

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 10/09/23 21:47 כד באלול התשפג

שאלה

שלום הרב.

קראתי באתר תשובה של הרב לשאלה על צניעות בטיול בחו’’ל.

רציתי לשאול-אם כולם שם גויים, וההלכה ללבוש חצאית נובעת מהאיסור של גברים יהודים לראות אישה עם מכנסיים, מדוע כאשר נמצאים רק בחברה גויית עדיין אכפת לנו שהם יראו אישה עם מכנסיים?

תשובה

שלום

אני מניח שגם לך ברור שבת ישראל לא יכולה להתפשט ליד גוי בגלל הטיעון שכתבת (שהוא עצמו אני לא בטוח בו בכלל, ובוודאי שגם אצלם לא ראוי לראות דברים אסורים, אם כי ייתכן שהגדרים אכן שונים).

אבל עיקר הדבר הוא, שהצניעות איננה מתחילה בכך שמישהו אחר רואה, אלא בכך שהאדם עצמו מתנהג בחוסר צניעות.

לכן הלכות צניעות לא נוגעות רק לנשים אלא גם לגברים (למרות שהן אכן שונות בין גברים לנשים בגלל הבדלים ביניהם).

למשל, גם לאיש וגם לאישה אסור להסתובב בבית ללא בגדים, גם אם התריסים סגורים ואף אחד לא רואה. כי הקב"ה רואה ומלוא כל הארץ כבודו, והאדם צריך להתנהג בכל מקום בצניעות, לפי אותו מקום (לכן יש הבדל בין הלבוש במקלחת, בים, בחדר השינה וברחוב).

לכן כתבתי לשואלת שבטיול היא צריכה לדאוג שהיא לא מוותרת על ערכיה ועל שמירת התורה.

כל טוב

כתיבה וחתימה טובה