גזל

חדשות כיפה הרב דוד לוי 11/09/23 22:06 כה באלול התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב,

לפני 8 שנים עבדתי בחנות צעצועים וגנבתי משם תחפושת לא במתכוון.

חברה ביקשה שאשמור לה בצד ואסור היה לשמור אז כתבתי על התחפושת שהיא שולמה כדי שאוכל לשמור בצד.

בסוף היום הייתי צריכה לקחת אותה איתי, מה אני יכולה לעשות כדי לחפר על הגזל הזה?

אני לא זוכרת כמה עלתה, ואני מאוד מתביישת לבוא לבעלים - האם אפשר לשלוח להם מכתב ?

או לתת צדקה בסכום שאני חושבת שמגיע בערך לסכום הזה?

תשובה

שלום לך,

את צריכה לשלם לחנות את מחיר התחפושת. תמסרי להם מכתב עם הכסף שאת מחזירה להם חוב על מה שלקחת לפני כמה שנים. אינך חייבת לצייין את שמך, אבל שידעו שזה עבור מוצר שנלקח מהם ואת משלמת כעת

נתינה לצדקה לא תועיל. מי שגזל צריך ללכת לנגזל אפילו לסוף העולם כדי להחזיר לו את מה שגזל

בהצלחה דוד לוי