צער הורים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 09/09/23 23:40 כג באלול התשפג

שאלה

שלום וברכה, בגיל העשרה ציערתי הורים עזבתי את הבית לתקופה וגרמתי להם לצער גדול.הורי סלחו לי מאז ביקשתי סליחה ואפילו אבי עשה לי התרת נדרים וקללות. אני עוברת תיקון גדול בנושא הזוגיות ולא מצליחה להתחתן.לאחרונה התארחתי אצלהם בשבת ואבי אמר שהוא למד שאם מצערים הורים אפילו שההורים סולחים יכולהיות שיש דין משמיים על האדם ואין כפרה עד שישה תשובה אמיתית , לכן יש לצום 26 צומות על אב ו26 צומות על האם. הוא אמר שיבדוק לעומק ובינתיים אני התחלתי לצום פעם בשבוע עד שאמלא 52 צומות לכפר על הצער. השאלה שלי האם זה נכון, האם זה מותר לי? והאם משמיים סולחים כ שאדם צם כדי לכפר. תודה רבה מראש.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

יש איזכור לתשובת המשקל, שבהם היו שסיגפו את עצמם בתעניות, בדורנו שהאנשים חלשים והצומות קשים, יש לעשות דברים כאלו רק בהדרכת תלמיד חכם רציני שבקיא בכל הדברים וגם מכיר אותך האם את מסוגלת לצומות וסיגופים או שמא יכול להזיק יותר מלהועיל. על כן פני לרב גדול שיכול להדריך אותך בדרכי התשובה.

כתיבה וחתימה טובה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ