הוספת שם שני

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 11/09/23 19:41 כה באלול התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב,

קוראים לי .... (בת) ואני בת 21, בשנים האחרונות מתמודדת עם הפרעות אכילה, בעיות עם אהבה והערכה עצמית וחוסר ביטחון עצמי שגורמים להמון תקיעות בחיים שלי בכל התחומים עד לרמת תסכול גבוהה,

יצא לי לקרוא בכל מיני מקומות ולשמוע הרצאות בנושא שמות והבנתי שיש מקרים שכדאי להוסיף שם שני, הייתי שמחה לשמוע את דעתך האם כדאי להוסיף שם שני ואם כן איזה שם יתאים?

תשובה

שלום וברכה

ראשית, אני מאחל שייפתחו בפנייך שערים חדשים בשנה הקרובה, ותסללי לעצמך נתיב לטפס מעלה מעלה, בשמחה ובאושר.

באופן כללי, נראה לי כי מוטב לא לייחס לשם שלנו משמעות גדולה. יש בו משמעות מסוימת, אבל לא כדאי לתלות בשינוי השם תקוות גדולות. השינוי נעשה כאשר מתחוללים דברים אמיתיים, ולעתים היצמדות לשמות מפריעה לנו להתקדם.

על כן, בוודאי שמותר לך לעשות זאת, אולם כאמור - אולי כדאי לבנות על דברים פנימיים בך, ולא על שמות ?

כל טוב ושמחה