טומאה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 06/09/23 15:28 כ באלול התשפג

שאלה

ב"ה

לכיפה

שלום כבוד הרב

ספר החינוך מצוה שסג - שלא יכנס טמא בכל המקדש

במדבר י"ט, כ'

ואמרו במכילתא ספרי זוטא כאן גם כן צו את בני ישראל וישלחו מן המחנה, בעשה (פסוק קודם), מנין בלא תעשה (?), דכתיב (פסוקנו) ולא יטמאו את מחניהם. ונכפלה המניעה במלה אחרת דכתיב ויקרא י"ב, ד' ואל המקדש לא תבא, ואמרו בספרא ריש פר' תזריע לפי שנאמר ויקרא ט"ו, ל"א והזרתם את בני ישראל מטומאתם, שומע אני בין מתוכו (בתוכו) בין מאחריו, כלומר שמי שקרב למקדש מאחוריו והוא טמא שיהא חייב כרת (?), תלמוד לומר ביולדת ואל המקדש לא תבא, כלומר שאין לשון ביאה אלא בנכנס לפנים (לבפנים), ושם נתבאר שדין יולדת ודין שאר טמאים שוין בזה.

כתוב: ואל המקדש לא תבא

הכונה מעזרת ישראל ופנימה ?

תודה ממשה

תשובה

שלום

כן

לגבי זה ולגבי החילוקים בין הטומאות השונות והמקומות השונים בהר הבית ובירושלים עיין ברמב"ם, הלכות ביאת מקדש, פרק ג'

כל טוב