מעשרות לסטודנט

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 06/09/23 08:20 כ באלול התשפג

שאלה

שלום הרב, אני סטודנטית ומממנת בעצמי לימודים דירה ומחיה. אינני עובדת בשל עומס הלימודים ומשתמשת בחסכונות שצברתי למטרה זו וממלגות התנדבות. ב״ה לא חסר לי דבר למחייתי. רציתי לדעת מהם הלכות הפרשת מעשר במקרה כזה שההכנסה היא בעיקר ממלגה שנועדה לכסות את מרבית שכר הלימוד. תודה רבה.

תשובה

שלום

מעבר לכך שרמת החיוב של מעשר כספים נתונה במחלוקת (אם זה חיוב גמור או מעלה טובה), במצב שלך שההכנסות לא מכסות את ההוצאות, את בוודאי אינך חייבת בכך.

כל טוב ובהצלחה

כתיבה וחתימה טובה