פגם הברית

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 09/09/23 23:47 כג באלול התשפג

שאלה

בס״ד ליקבה״ו

שלום וברכה, אני אנסה לתמצת כמה שיותר כי כל הטלטלות שעברתי בנושא הנ״ל ארוכים מידי לקריאה…

אני זועק בתפילות ובתחנונים לקב״ה שיושיע אותי מזה, ויש לי תקופות שב״ה אני מצליח לשמור כמה שיותר, וגם ב״ה בזמן האחרון אני מצליח להתאפק קצת יותר.

וגם הפעם הזאת שנפלתי שקרתה לפני שעתיים לצערי, הייתה פחות גרועה מהאחרים, איך? הצלחתי לסחוב את הניסיון במשך כמה ימים מה שלא קורה תמיד, בנוסף, גם הפעם אפילו לא נכנסתי לסרטון וצפיתי בו אלא רק מההסתכלות על ה״תמונות פרומו של הסרטון״(התאפקתי לא להיכנס לסרטונים אבל גם רק מהראיית התמונה של הסרטון יצאו כמה טיפות בודדות שאפילו לא ניאפתי אלא יצאו לבד) אבל זה היה הקש ששבר את גב הגמל, כי הפעם ב״ה הצלחתי להחזיק הכי הרבה מאז הפעם האחרונה וגם בפעם הזאת התחזקתי עוד יותר מהפעמים האחרות

אבל בתכלס כל נפילה שנפלתי בזה הצטערתי ודיברתי עם ה׳(אני מדבר איתו כל יום אבל בפרט אחרי החטא)

אבל בפעמיים האחרונות(דהיינו היום ומאז הפעם האחרונה שציינתי שבה התחזקתי יותר מהשאר)

ממש אבל ממש בכיתי כי גם במהלך התקופה הזאת קראתי ספרים שמשקפים את היחס בינינו לקבה ועל כמה חשוב להישאר טהור ונקי מכל פגם( לא רק משז״ל) חוץ מזה התעסקתי באופן כללי הרבה על החטא הזה, ממש הרבה

ותמוה לי הדבר בין הרבה רבנים( הסטייפלר, רבי נתן מברסלב, רשב״י, הרב אברגל בשם בעל התניא ועוד כמה)

אני הגעתי להחלטה שאני הולך על פי ה״בצור ירום״(אני אומר את זה כי רבי נתן והסטייפלר למשל אומרים שאפשר לתקן את זה בדרכים הרבה יותר קלות, לא שחלילה אני מזלזל אבל מה שהיה כתוב בבצור ירום נראה הרבה יותר אמיתי ונכון לדור שלנו בפרט, ובצדק כי הרב אברגל חי בדורנו)

באיגרת התשובה הוא כותב שמלבד ארבעת שלבי התשובה של הרמב״ם צריך לפנות תעניות לצדקה (פד תעניות כפול שלוש פעמיים לפי מרן החיד״א דהיינו רנב תעניות בפדייה לצדקה)

{במאמר מוסגר אני כותב שבנוסף הרב כתב שאסור להגיד לאף אחד על הצדקה כי זה יכול לפגום בתיקון ולכן השם שכתבתי למעלה וגם האימייל שפתחתי במיוחד, בדויים}

ואילו הזוהר כותב שכוחה של דמעה עצום עד כדי כך שאפשר לבטל כל גזרה שנגזרה עליך

מחילה שחפרתי אבל חשוב לי לכתוב את זה, והנה השאלה: כיצד הרב יורם כותב בשם בעל התניא שרק תיקון צדקה יכול לכפר לגמרי על המעשה

ואילו הזוהר כותב שדמעות יכולות להעביר כל גזרה?

ועוד שאלה שחשובה לי ממש, האם הקבה עדיין כועס עליי אחרי שעשיתי את ארבעת שלבי התשובה? או שהוא מפסיק לכעוס אחרי התשובה?

בתודה רבה ובמחילה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

לפי דברי הרמב"ם נראה שמי שעשה ד' שלבי תשובה הקב"ה לא מקפיד עליו (לפי התנאים הכתובים בהל' תשובה).

על שאלתך בעניין סתירה בין הרב אברגי'ל זצ"ל יש לפנות לבניו ולישיבה בנתיבות שם יעיינו בשאלתך.

כתיבה וחתימה טובה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ