למה

הרב ירון אנגלמאייר הרב ירון אנגלמאייר 10/09/23 21:36 כד באלול התשפג

שאלה

למה דווקא לאלוהים לבחור עם כאילו לעשות שיהיה עם נבחר למה הוא פשוט לא עושה את אותם עונשים לכל העמים אני מתכוון את סדום ועמורה הוא מחק אבל למה נגיד בתור דוגמא אלוהים מייסר את עם ישראל ברגע שהם נוהגים בשחיתות אבל לא מוחק אותם כמו סדום ועמורה

תשובה

שלום רב,

לעם ישראל ה' הועיד תפקיד מובחר, להיות צבאותיו ונושאי שמו בעולם, לכן מוטלת עליו אחריות גדולה יותר, זאת אומרת יותר מצוות וחובות, ויותר יכולות להתקרב לה' ולהיות עם קדוש ומפיצי אורו. מנגד עונשיו על סורו מדרך זו ח"ו קשים, עקב ריבוי חילול שם השם בדבר.

אולם מובטח לנו שה'לא ימאס ולא יגעל את עמו, עקב הברית שנכרתה ולא תופר לעולם, כמו שמופיע בתורה בכמה מקומות (פרשת בחוקותי, ואתחנן, וילך והאזינו...).

בברכת כתיבה וחתימה טובה,

ירון אנגלמאייר