למה ה' מעמיד אותי בניסיונות שאני לא יכולה לעמוד בהם

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 03/09/23 15:43 יז באלול התשפג

שאלה

שלום לך כבוד הרב, כבר שנים מספר אלוהים מעמיד אותי באותו ניסיון ואני כל הזמן נופלת בניסיון הזה , הגעתי למסקנה שגדול עליי הניסיון הזה ולכן אני לא מבינה למה הוא כל הזמן מעמיד אותי באותו ניסיון , וזה גורם לי צער רב וכאב רב ,ולכן לא מבינה את אלוהים , הרי יודע צדיק נפש בהמתו , כלומר - הוא מכיר אותי ויודע שניסיון זה גדול עלי ולכן כואב לי שהוא מביא אותי שוב ושוב לאותו ניסיון , לא מבינה אותו ..

תשובה

שלום וברכה

אנחנו חברותא.

גם אני לא מבין הרבה מאוד דברים שהקב"ה עושה.

והוא לא התחייב בפנינו שאנחנו נבין את מה שהוא עושה.

הוא גם לא הבטיח לנו שלא ניפול.

כפי שראינו בפרשת השבוע - הוא רק אמר לנו שלפנינו ברכה וקללה, הר ברכה והר קללה, ובוודאי שאנחנו צריכים לבחור בברכה.

ולפום צערא - אגרא.

כלומר: לפי גודל המאמצים - השכר.

אל תסתכלי על עצמך לאור התוצאות, כי אם לאור המאמצים והרצון שלך.

וככל שהם יתפתחו ויתעצמו - כן הם מממשים את מה שאנחנו צריכים לעשות כבני אדם.

כל טוב ושיאיר לך עולמך