חלומות

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 18/09/23 11:14 ג בתשרי התשפד

שאלה

היי הרב מה שלומך ?

אני בשבת חלמתי שאני נמצאת סביב בריכת דגים מלוכלכת ומסביבי חצי דגים חיים חצי דגים מתים, החלום הזה נמצא בראש שלי כל הזמן ולא מרפא

אשמח שתגיד לי מה החלום אומר?

ואני בחורה שמאוד מתעניינת בחלומות ובפירושים שלהם לפי הקבלה זה מותר ?

תשובה

שלום

משום מה רק כעת הגיעה אליי השאלה, אז מחילה על העיכוב.

באופן כללי מקובל היום לומר שהחלומות שלנו הם לא סימנים מלמעלה, אלא תוצאה של מחשבות ותת הכרה שיוצאים החוצה בחלום.

נפש האדם היא דבר כל כך מורכב ועמוק, שקשה מאוד לדעת מאיזה חוויות, פחדים ומחשבות מהעבר הקרוב או הרחוק החלומות וכל פרטיהם נובעים.

חלומות שווא ידברו.

אם אדם קם מוטרד מחלום, הוא יכול להגיד את הנוסח המופיע בסידורים בזמן ברכת כהנים, ואם מרגיש צורך, אז גם לעשות הטבת חלום בפני קרוביו וחבריו כפי שמופיע בחלק מהסידורים, וכמובן, תמיד טוב לתת צדקה.

אין לך מה לדאוג.

אין איסור להתעניין בפירושי חלומות, אבל אני לא בטוח שזה כל כך מועיל לך, כי זה משקיע את האדם בעיסוק במיסטיקה ובענייני נסתר, ואני חושב שיותר בריא ונכון עבורך לעסוק בצדדים הגלויים והמובנים בתורה ובנפש.

בהצלחה רבה

גמר חתימה טובה