תשובה על כל החטאים האלו

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 03/09/23 15:01 יז באלול התשפג

שאלה

שלום הרב,

השאלה הזו כואבת לי מאוד ואשמח שהתשובה תיהיה אמיתית ולא מתיפיפת גם אם לא אוהב אותה. הגיוני שהרב יגיד זו לא אשמתך וכו' אבל אני צריכה דרך לחזור בתשובה!

עברתי תקופה מאוד מאוד קשה נפשית. באותו הזמן יצאתי עם בחור שכבר בדייט השני שכנע אותי לצאת לטיול ביחד וכמה שזה יעשה טוב וכו וכו..

הסכמתי נסענו ליומיים התכנון היה לישון בנפרד הוא בחוץ אני באוהל ששכרנו, היינו במדבר והיה קפוא בלילה אז הוא נכנס לאוהל שבו אני הייתי אמורה לישון, דיברנו פתחנו את הלב ואז הוא התחיל להתקרב ולגעת בי, אני בתור אחת שעברה גילוי עריות בילדות פשוט קפאתי והגוף זרם איתו, זה כאילו החזיר אותי לאותה ילדה שהייתי, חסרת אונים שמעלימה את עצמה כדי לרצות את האנס. האקט נמשך שעות ארוכות מאוד מאוד כמעט כל הלילה הוא היה בטירוף ואני לא הייתי שם בכלל, התנתקתי, נרדמתי לשניות ואיבדתי תחושת זמן גוף ונפש.

בבוקר כשהתעוררנו הוא שוב נכנס לאותו מצב וגם אני כאילו הנפש שלי כבר נכנעה מראש.

בימים שאחרי הרגשתי נורא ורציתי לדבר איתו כדי להגיד לו שאני לא רוצה את הקשר, כשדיברנו הוא שיכנע אותי שזה הדבר הכי טוב שקרה לי , מגע מרפא וכל מיני סיבות כאלו וגם הבטיח לי שזה לא יקרה שוב ושאנחנו נשמור נגיעה כמו שרצינו מהתחלה.

הסכמתי.

היינו נפגשים המון כמעט כל יום, כל פעם היינו מגיעים למצב שבו אין שמירת נגיעה אבל גם לא דברים חמורים מידי. בכל פעם הוא השתמש במניפולציה אחרת כדי לשכנע אותי, אם זה להראות לי כמה שהוא סובל שהוא לא יכול לגעת ולגרום לי להרגיש לא בסדר או להכניס אותי למצב של בכי ואז להתקרב.

פעם אחת הוא הבטיח ועמד בזה לילה שלם לא נגע בי ואז לקראת הבוקר הוא נשבר ואמר שהצלחנו כבר אז עכשיו מותר הוא גרם לי לעשות דברים נוראים הרב, נוראים אני לא מסוגלת לכתוב או להגיד הוא נגע בי בצורה שכאבה לי מאוד ואז שכנע אותי שהבכי שלי קשור בכלל לדבר אחר שהתמודדתי איתו באותה תקופה ואני האמנתי.

אחרי הלילה הזה לא הייתי מסוגלת לפגוש אותו ונפרדתי בהודעה הוא המשיך לשלוח הודעות אבל לא עניתי..

אני חייבת דרך לתשובה על כל החטאים האלו. זה באמת לא אני אני רוצה להתנקות ממה שעשיתי. צריכה דרך ונתיב לחזור לקב"ה באמת

תשובה

שלום וברכה

לפני כל דבר אחר, "בראשית ברא" – בראשית, הבריאות. הגופנית. הנפשית.

ואני מאחל ומברך שתבריאי. תבריאי מהכאב. תבריאי מהטראומה.

תבריאי ממה שעברת בילדותך.

ותבריאי ממה שהבחור הזה עשה לך.

ותחזרי לשמוח.

לתשובה ולתיקון יש שני מעגלים.

המעגל הראשון הוא המעגל הבסיסי המובא בדברי רמב"ם בהלכות תשובה, והוא כולל שלושה יסודות: עזיבת החטא, ווידוי לפני הקב"ה וקבלה לעתיד.

ומדברייך עולה שאת המעגל הזה השלמת.

את לא תחזרי לאותו מקום; את מקבלת על עצמך שלא ליפול שוב לאותו מקום; ואת צריכה לומר ווידוי בפני ריבונו של עולם.

המעגל השני הוא מעגל הכניסה לעולם התיקון.

כדי להפוך את הנפילה לצמיחה – קבלי על עצמך משהו שלא עשית קודם בתחומי הצניעות, או הקשור בכך.

ועל ידי כך, את הופכת את האירוע ממשהו שיצר בור ומשבר, ולמשהו שמצמיח תיקון.

ובדרך זו תזכי לראות טוב בחייך.

האם את יכולה ללכת בדרך זו ?

כל טוב