מרגיש שנסגר לי המזל בחיים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 31/08/23 14:54 יד באלול התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב כבר תקופה ארוכה שאני מרגיש שנסגר לי המזל , אני לא ישקר עשיתי הרבה טעויות בחיים שלי והרבה חטאים שאני מצטער עליהם ומבקש מהבורא שימחל לי ????????

באמת שאני משתדל והכי מנסה להתחזק כמה שאני יכול , כל יום שאני פוקח תעיניים אני מרגיש שאני רק סובל וסובל וסובל ודיי אני מרגיש שכבר ניסיתי הכל בשביל לצאת מהמצב הזה באמת שהתאמצתי להיות חזק ולקום ולהגיד לעצמי הכל לטובה ואני מאמין שהצער הזה שאני חווה זה בשביל לכפר על כל החטאים שחטאתי אבל כמה ?

כמה אפשר ? כל יום לקום לעוד יום לסבול בו

אני מרגיש רייקנות ובדידות ועצבות ושפעם זה לא היה ככה בכלל , פעם הרגשתי בטוח והיה לי טוב

עד שלא יודע מה קרה פתאום מרגיש כאילט נסגר לי המזל , לא הולך לי בשום דבר שאני באמת מנסה אם זה פרנסה בריאות זוגיות כלום ופעם זה לא היה ככה , והמצב הזה מתסכל אותי גם כי אני רק בן 19 וכבר כל הסבל הזה הורג אותי אני מנסה להרגיש טוב , ואני מרגיש שאלוהים לא רואה אותי כבר , שהוא לא שומע אותי , ושהוא מעניש אותי

ולא סולח לי על כל החטאים שלי , למרות שזה אבא שבשמיים שרוצה רק בטובתי , ושהוא הרופא להכל

אבל אני כבר מתוסכל מזה כלכך

ואני לא מצליח מה אפשר לעשות במצב הזה ?

תודה כבוד הרב

תשובה

שלום וברכה

אוי...

האם אני יכול להציע לך עצה אחרת ?

להסתכל אחרת על החיים שלך.

לא על מה שהיה בעבר; על מה שיכול להיות בעתיד.

לעזוב את החשבונות על דברים שעשית בעבר, ועל דרכים לא טובות שהלכת בהן.

ולהסתכל קדימה.

ולדעת, שהרבה מאוד תלוי בעבודה שלך ובבחירה שלך.

לא הכל, אבל מספיק כדי להחליט להתאמץ.

ולהתקדם צעד אחרי צעד. בתחומים שאתה נמצא בהם כעת בחיים.

וכשהולכים בדרך כזו – העולם מאיר יותר, וזה עצמו נותן יותר כוח.

כל טוב ובהצלחה