קדיש על אבא שנפטר לפני כמה שנים

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 30/08/23 16:40 יג באלול התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב!

שהייתי בן שנתיים אמי נפטרה ואבי מסר אותי לאימוץ מכיוון שלא יכל לטפל בי. כעבור 18 החלטתי לפתוח את תיק האימוץ שלי ולמרבה הצער גיליתי שאבי נפטר לפני כ3 שנים , האם אני צריך להתחיל לומר עליו קדיש במשך שנה או שמכיוון שעברה הדנה של הפטירה אני לא צריך?

תודה מראש כבוד הרב

תשובה

שלום

כואב מאוד לשמוע.

מכיון שזה נודע לך רק עכשיו, שזה יותר משלושים יום לאחר הפטירה, אתה חייב רק בקריעה ואבלות קצרה, כלומר, חולץ נעליך ויושב זמן קצר (דקה) על הארץ.

קדיש תאמר עליו בתאריך פטירתו (העברי).

ובע"ה הקב"ה ישלח לך נחמה מן השמיים בתוך שאר אבלי ציון וירושלים ולא תדע עוד צער.

כל טוב