אישתי פוגעת בחינוך הילדים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 30/08/23 17:37 יג באלול התשפג

שאלה

שלום לרב, מה עושים במצב שהאישה סותרת את דברי בחינוך הילדים? למשל הייתה סיטואציה שממש שברה אותי.

הילד בן ה 3 זרק אוכל ברצפה (לא פעם ראשונה) והפעם החלטתי להתעקש שירים את האוכל שזרק. במשך כמה דק הוא מנסה לברוח אבל אני תופס אותו ומתעקש שירים. פתאום אישתי באה ואמרה לו "בוא נרים ביחד" אמרתי לה שתעזוב, שירים לבד. הילד הלך והיא הרימה למד. היא פשוט אמרה לילד במילים אחרות "המילה של אבא לא שווה כלום", עוד יותר מעצבן שזה היה ליד אמא שלה.

דיברתי איתה על זה כמה פעמים והיא פשוט די מתעלמת אפשר לומר, היא לא מבינה שהיא פוגעת בחינוך שלו.

מה לדעתך אפשר לעשות?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

במקרה שאתה מתאר, הדרישה שלך מהילד מבטאת גישה מאוד נוקשה שעלולה רק להזיק לילד.

אשתך הבינה זאת ולכן, בצדק, ניסתה לרכך את הדרך הלא חינוכית שלך.

יש לך כוונות טובות - לחנך את ילדך, אבל אין לך, לא ידע ולא רגישות שנדרשים כלפי ילד בן שלש.

אני ממליץ לך לפנות ל'הדרכת הורים', שם תלמד כיצד להגיב נכון באופן מידתי ולא בנוקשות מופרזת כלפי ההתנהגות של ילדך.