אחי נפטר לפני שבוע

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 29/08/23 10:09 יב באלול התשפג

שאלה

הי , לפני שבוע אחי בן 31, נפטר כשהידרדר מצוק

הוא החליק כל הדרך למטה

הוא נפטר ביום שבת בצהריים וגר בארץ ישראל

הוא נקבר בחום ראשון ב10 בלילה

השאלה שלי

האם הוא ניצל מחיבוט הקבר אם נפטר בשבת בצהריים ?

תשובה

שלום

ברוך דיין האמת.

משתתף בצערך על האסון הנורא.

אינני מבין בעניינים אלו ששייכים לעמקי עולמות הסוד והנסתר.

מה שמופיע זה לגבי מי שנפטר ביום שישי.

ובכל אופן, מה שלא יהיה בדיוק חיבוט הקבר, זהו דבר שקיים כמעט לכל אדם, ומטרתו תיקון וזיכוך כדי שיוכל לקבל את שכרו בעולם הנשמות.

אני חושב שאת לא צריכה להשקיע (מלשון שקיעה) את עצמך בנושא הזה, אלא להשקיע (מלשון השקעה) בצמיחה שלך מתוך האסון הנורא, בהתקדמות שלך בעבודת ה', בחיזוק השמחה שלך ושל המשפחה, ובעשיית דברים לעילוי נשמתו - כמו למשל, עשיית מעשי צדקה וחסד, אמירת תהלים, החזקת לומדי תורה ובאופן כללי בהתקדמות והתעלות עצמית.

בע"ה בזכות כל אלו תעשי עימו טובה גדולה בעולם הנשמות.

והקב"ה ישלח לך ולמשפחה נחמה ממקור הנחמות בתוך שאר אבלי ציון וירושלים.

כל טוב