גזל

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 27/08/23 11:45 י באלול התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני בתהליכי התחזקות ורציתי לשאול בנוגע לגזל.

שהייתי צעירה קיבלתי כסף וציוד כמו מחשב ומדפסת מביטוח בשל "בעיה" רפואית שלא בטוח שהייתה.

היום אני יותר מודעת לדברים בדת כגון איסור גזל, שמירת מצוות ועוד.

רציתי לדעת, כיצד אוכל לכפר על מה שעשיתי?

לצערי אני לא יכולה להחזיר או להתוודאות כי יכולים לתבוע אותי או שאני אסבך את המשפחה שלי.

אשמח לעזרתך

תשובה

שלום

אולי תנסי שמישהו אחר יפנה אל החברה שממנה קיבלת את הכסף והציוד, ויגיד שהוא פונה בשם מישהו שבעבר קיבל מהם כסף וציוד, והוא חושב שלא הגיע לו, ושהוא רוצה להחזיר מבלי להיחשף.

אפשרי? תעדכני אותי בבקשה. אם לא, נחשוב על רעיון אחר.

כל טוב