יש לי ocd אני לא מבינה במה חטאתי שיש לי את המחלה הנפשית הזו?

חדשות כיפה הרב דוד לוי 29/08/23 19:02 יב באלול התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב,

יש לי מחלה נפשית שקוראים לזה ocd זה מחלה שגורמת לי לפחד לגעת בדברים וגם לשטוף את הידיים הרבה זמן והמחלה הזו זה משהו שהוא בעיקר קשור לידיים הפחד לגעת בדברים ולשטוף את הידיים הרבה זמן במקרים קיצוניים לפחות שעה או יותר זה גורם לסבל ופחד של ממש

ואני אף פעם לא חטאתי עם הידיים ואני מנסה לחשוב ממה זה? אם לא חטאתי עם הידיים אז איך זה מגיע לי?

תשובה

שלום לך,

כל אדם נולד עם אתגרים אחרים: אחד עני ואחד עשיר, אחד קל רגלים והשני כבד, אחד עם מבנה גוף רגיל ואחד חסר אחד האברים.

ריבונו של עולם נותן לכל אחד את מה שהוא הקבה חושב, לך הוא נתן אתגר להתמודד עם תסמונת זו.

אין זה עונש אלא האתגר שלך.

בהצלחה דוד לוי