אני מאד נפגעת שאנשים לא עונים להודעות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 24/08/23 15:47 ז באלול התשפג

שאלה

שלום לך כבוד הרב אני מאד נפגעת שאנשים לא עונים להודעות ,מתעלמים , זה נראה לי ממש כזלזול וחוסר כבוד לאדם , אפילו אם בוס לא יענה לי אני אפגע ואפילו יותר, כי התפקיד שלו זה לענות, הוא מקבל כסף על זה ..ואני נפגעת וזה גורם לי לפגוע באדם מולי בהטחת אשמה וכעס ומכאן כל היחסים מתדרדרים , השאלה איך לקחת דברים באופן פחות קשה , קשה לשלוט על הכעס כל הכועס כל מיני גהנום שולטים בו .

תשובה

שלום לך כבוד הרב אני מאד נפגעת שאנשים לא עונים להודעות ,מתעלמים , זה נראה לי ממש כזלזול וחוסר כבוד לאדם , אפילו אם בוס לא יענה לי אני אפגע ואפילו יותר, כי התפקיד שלו זה לענות, הוא מקבל כסף על זה ..ואני נפגעת וזה גורם לי לפגוע באדם מולי בהטחת אשמה וכעס ומכאן כל היחסים מתדרדרים , השאלה איך לקחת דברים באופן פחות קשה , קשה לשלוט על הכעס כל הכועס כל מיני גהנום שולטים בו .

שלום וברכה

אחלק את תשובתי לשני חלקים:

מצד אלה שאליהם פנית -

חובה להשיב להודעות.

חכמינו אמרו:

"ואמר רבי חלבו אמר רב הונא: כל שיודע בחברו שהוא רגיל ליתן לו שלום - יקדים לו שלום שנאמר בקש שלום ורדפהו,

ואם נתן לו ולא החזיר - נקרא גזלן, שנאמר ואתם בערתם הכרם גזלת העני בבתיכם" (ברכות ו ע"ב).

אי החזרת השלום היא אכן פגיעה, והעובדה שאדם לא עונה - היא פגם מוסרי מבחינתו. כאשר הוא משרת ציבור, או שהוא שרות לקוחות וכדו' – זה כמובן חמור הרבה יותר, כי מדובר גם בהתנהגות לא ראויה בתחום דיני ממונות.

ומאוד מובן מפני מה את נפגעת.

החלק השני עוסק כמובן בנפגעים.

וכשאנו נפגעים מזה שמתעלמים מאתנו אכן מתעורר בנו רצון להגיב, לפגוע בחזרה, להטיח האשמות וכדו'.

וכאן למעשה אנו נפגעים פעמיים. פעם אחת ממה שעשו לנו; פעם שניה מצד מה שאנו עושים לעצמנו.

ולעולם טוב לנו לזכור כי אם מישהו לא עונה – הוא זה שנהג שלא כשורה ולא אנחנו, ולא כדאי לנו ולא נכון למשוך את הפגיעה, או לפתח אותה לכדי פגיעה הדדית. לא לתת להתנהגות שלו להגדיר אותנו ולחולל בנו מהומות. כדאי לנו יותר, לאחר תחושת הפגיעה ללא הדחקה, להסיר אותה מעל עצמנו, להזכיר לעצמנו כי הוא זה שנהג שלא כשורה ולא אנחנו, ולהעצים את עצמנו בהקפדה שאנחנו נענה לכל מי שפונה אלינו.

האם את יכולה ללכת בדרך זו ?

כל טוב