שמירת שבת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 24/08/23 17:18 ז באלול התשפג

שאלה

כבוד הרב אני רוצה להתחיל לשמור שבת אבל רוב החברים שלי לא שומרים. ואם חבר שלי יראה לי איזה סרטון מצחיק/משהו מעניים בטלפון בשבת, אז להסתכל או לא? כי מצד אחד אני לא רוצה לבייש אותו ומצד שני אני רוצה לשמור שבת?..

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אשריך שרצונך לשמור שבת כהלכתה, ויהי רצון שחפץ ה' יעלה בידך. מכיוון שאתה לא יודע כיצד שומרים שבת, הייתי ממליץ לך לחפש איזה בחור, אברך, רב שגר בסביבה שלך שילמד אותך מהי הדרך הנכונה וכיצד שומרים שבת כהלכתה, במה אפשר להקל ובמה אסור להקל. השאלה שהעלת היא רק איזה נושא אחד מהדברים המסובכים, וצריך להתנהג בצורה מושכלת ולא חד פעמית, לכן הדרך הנכונה היא לחפש מישהו שיכול להדריך אותך כיצד נכנסים בשערי שבת.

כתיבה וחתימה טובה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ