בשורות על תוצאות בדיקה טובה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 18/08/23 08:43 א באלול התשפג

שאלה

שלום,

אני חולה בסרטן שד גרורתי, מטופלת בטיפול כימותרפי מספר 5 בתוך שנתיים. מרגישה טוב ב"ה. קיבלתי תוצאות טובות של בדיקת דימות שעשיתי ואני מרגישה צורך לברך ברכה כלשהי על כך ולא יודעת מה לברך. אשמח להכוונה.

שבת שלום ומבורך,

נטע

תשובה

בס"ד

שלום רב,

מתוך פניני הלכה:

זמן ברכת 'הגומל' הוא לאחר שהצרה הסתיימה לגמרי. לפיכך, אדם שקם ממחלתו וחזר לעבודתו אבל עוד נמצא בתהליך החלמה, יברך לאחר גמר ההחלמה (מ"ב ריט, ב).

אם את עדיין בתהליך החלמה אינך יכולה לברך הגומל.

אני מתפלל שתחלימי במהרה לרפואה שלימה ותברכי הגומל.

לעת עתה את יכולה לומר פרקי הודיה בתהילים כמו 'מזמור שיר חנוכת הבית לדוד'.

את יכולה לתת צדקה.

תמיד נכון וראוי להתפלל. נסחי לעצמך תפילה אישית ותוסיפי אותה ב"שומע תפילה" או בסוף התפילה לפני "אלוקי נצור לשוני..."

תזכי במהרה לרפואה שלימה בעז"ה.