שתית קפה מקולקל שהיה בו תולעים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 18/08/23 12:53 א באלול התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב,

נסעתי היום ללמוד בספרייה באחד מהמוסדות האקדמיים בארץ.

אחר צהריים הרגשתי צורך לשתות קפה בכדי להתעורר ולהמשיך בלימודי.

היות ולא היה בית קפה בקרבת מקום, שלחתי הודעה למכרה שאני מכיר מלימודי ויודע שהיא מתמצאת היטב במוסד האקדמי בו למדתי בכדי שתוכל להדריך אותי איכן הקפה הקרוב ביותר אלי.

היא הפנת אותי לאחד הביניינים במוסד האקדמי שם יש מכונת קפה אוטומטית עם פולי קפה וחלב שמחובר למכונה (החלב שמור בתוך מקרר בצד המכונה).

התסכלתי על תוקף החלב מבעד לחלון המקרר שמכיל את החלב וראיתי שהוא בתוקף. עשיתי לי כוס קפה עם חלב וחזרתי ללימודיי בספרייה.

הקפה היה נראה מעט מוזר, אני שיערתי שזה עקב העבודה שיצא מעט חלב והרבה קפה, וגם חשבתי לתומי שאולי החלב היה טבעוני (אנני זוכר בדיוק איזה סוג היה).

לאחר שחזרתי לספרייה לגמתי מספר לגימות מהקפה ולאחר זמן מה התבוננתי בתחתית הכוס ונדמה היה שראיתי פסים לבנים וקצרים כאלו (כמו תולעים בתפוז) בתחתית הכוס. מייד ניגשתי לכיור הקרוב ושפכתי את הקפה שם גיליתי מספר פסים לבנים וקצרים וגם שניים או שלוש חתיכות לבנות קצת יותר גדולות שנראו קצת שונה. אותם פסים לבנים לא זזו אבל גודלם וצורתם היה נראה כמו זה של תולעים שנמצאות בתפוזים.

מה עליי לעשות?

תודה רבה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

צריך לעשות תשובה גם על שגגות. וראוי להזכיר גם בוידוי ביוה"כ.

חודש מבורך

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ