שבת חתן

הרב ירון אנגלמאייר הרב ירון אנגלמאייר 20/12/23 16:46 ח בטבת התשפד

שאלה

אם שני בני הזוג אשכנזים האם אפשר לערוך שבת חתן אחרי החתונה ומה הסיבה שבעדות אשכנז עושים שבת חתן ללני החתונה כם אני עשיתי שבת חתן לםני החתונה וכך גם משפחת החתן של בתי אבל אנחנו מעדיפים לעשות אחרי החתונה האם יש בזה פסול ובכל אופן השמח לדעת מ הסיבה למנהג זה בעדות אשכנז

תשובה

שלום רב,

מתנצל על איחור התשובה, מקווה שהיא עדיין מועילה ועוזרת.

שבת חתן היא בגדר מנהג. הרעיון מאחוריה לכבד את החתן ומשפחתו באמצעות עלייתו לתורה. אצל האשכנזים נהוג להעלות אותו בבית הכנסת הרגיל שלו, במקומו ומקום משפחתו, לפני החופה. אולי בגלל שהשבת שבע ברכות לאחר החופה לרוב מתקיימת במקום אחר.

מכיוון שמדובר על מנהג: מנהגים חשובים, ועליהם נאמר "מנהג ישראל תורה", ואין לבטל או לדחות אותם בלי להתייעץ אישית עם פוסק קבוע.

אולם המנהג הוא להעלות את החתן לתורה. כיצד לציין זאת, האם לשם כך לערוך קידוש גדול לכל הקהילה, להזמין את המשפחה המורחבת לכל השבת וכו'... אינם מחוייבים וניתן לקיים את העלייה לתורה גם במסגרת מצומצמת וצנועה יותר, והדברים ניתנים לשיקול אישי.

בברכה רבה,

ירון אנגלמאייר