3 מדריגות בבני האדם או 5

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 13/08/23 06:22 כו באב התשפג

שאלה

שלום,

רציתי לשאול איזו הסתכלות יותר נכונה באופן כללי על בני האדם:

א. צדיקים, בינוניים, רשעים.

ב. צדיקים גמורים, צדיקים, בינוניים, רשעים, רשעים גמורים.

אני שואל כי לפי דעתי צדיק גמור זה לא כמו צדיק רק "יותר צדיק" על הסולם אלא זה כבר מהות אחרת. וכך גם הרשע, רשע גמור זה לא רשע ש"ממש רשע" אלא זה כבר מהות אחרת, כך לפי דעתי, אך אולי אני טועה?

תודה

תשובה

שלום וברכה

נראה שלא ניתן לדבר על דרך שהיא יותר נכונה ופחות נכונה.

הדבר תלוי בדרך שמחליטים כיצד למיין. אפשר למייל ברזולוציה נמוכה, ואז מדובר על שלושה סוגים של בני אדם, ואפשר למיין ברזולוציה יותר גבוהה, ואז יש הבדל בין סוגים שונים של צדיקים ובין סוגים שונים של רשעים.

צדיק גמור אפוא הוא אמנם שונה מצדיק שאינו גמור, אך ההכרעה האם ליצור לו קטגוריה בפני עצמה תלויה בהכרעה של המתבונן.

כל טוב