התחזקות

חדשות כיפה הרב דוד לוי 15/08/23 23:57 כח באב התשפג

שאלה

היי כבוד הרב, אני באה מבית חילוני מאוד ושמתי לב שבתקופה האחרונה אני מתחילה להתחזק.

אני יודעת שיש הרבה תפילות וברכות אבל יש גם כאלה שנחשבות ל״בסיסיות״ יותר כמו שמע ישראל מודה אני ושחרית. עכשיו רציתי לדעת אם אלו כביכול הבסיסיות שכדאי שהתחיל איתן או אחרות? ואם כן האם תוכל להסביר לי על הסדר של כל אחת כלומר ראיתי שבשחרית יש את הנטילת ידיים אז אני חייבת ליטול כל בוקר ואז את המשך התפילה?

תודה רבה על זמנך

תשובה

שלום לך ותזכי למצוות,

תתרגלי בבוקר ליטול ידים מכוס 3 פעמים לסירוגין - פעם אחת על כל יד.

תברכי את ברכות השחר לפני צאתך מהבית או במקום הלימודים.

בסופם תקראי קריאת שמע 3 פרשיות

בלילה לפני השינה תקראי את קריאת שמע. אינך חייבת להפסיק לדבר אח"כ

פרט לקריאת שמע - אין אלו התפילות החשובות ביותר אבל במצבך זה יגרום לך להתחיל את היום בתפילה ולסיים אותו בתפילה.

בברכה ובהצלחה דוד לוי 098987548

אין אלו התפילות החשובות ביותר אב