לשון הרע

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 11/08/23 01:07 כד באב התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני בהליך גירושין, הבקשה הוגשה לבית המשפט לענייני משפחה על ידי האישה וכל צד מיוצג על ידי עורך דין.

האישה ביצעה מעשי ניאוף רבים ועל כך ישנן ראיות קונקרטיות רבות ואף הודאה משלה.

בכתב הגנה הזכיר פרקליטי את מעשיה הנואפים לבית המשפט.

האם יש בעיית לשון הרע ?

האם אני יכול לחלוק את החוויות והרגשות שלי עם קרובי (אחים/אחיות) שלי על הנושא?

מודה.

תשובה

שלום וברכה

לאדם מותר להגן על עצמו בבית דין.

ומותר לו לומר על מי שפגע בו - שעשה זאת.

כמובן שגם זה צריך להיות לאור הכללים הרלוונטיים של החפץ חיים על ״לשון הרע לצורך״: לומר עובדות בלבד, לא לטשטש בין עובדות ופרשנות, להביא את המינימום הנדרש וכדו׳.

אבל מותר לך להגן על עצמך.

לגבי לחלוק את החוויות:

ההלכה מתירה להם לשמוע את מצוקתך.

לגבי עצמך - הדבר תלוי בעוצמה הנדרשת של הצורך שלך. אם אתה יכול לוותר על זה - עדיף.

ובכלל, ככל שניתן לסיים את נישואיכם כפגועים פחות - עדיף.

כל טוב, ולוואי וייפתחו בפניכם שערים חדשים