הלנת שכר

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 13/08/23 07:01 כו באב התשפג

שאלה

עבדתי בחנות בגדים והבוסית שלי סיכמה שהיא תעביר לי את הכסף בתשיעי לחודש. היום העברתי לה פרטי חשבון והיא ענתה שהיא בחול ואין לה דרך להעביר לי את הכסף עד ה17.אני די צריכה את הכסף אבל אני לא יודעת אם זה שווה להתעמת איתה.

תשובה

שלום וברכה

מגיע לך לקבל את שכרך בזמן, וכיוון שקבעתם את זמן התשלום היא צריכה לשלם לך בזמן. העובדה שהיא בחו״ל לא פוטרת. ובכלל - היום ניתן לעשות גם מחו״ל כל דבר (גם התשובה הזו נכתבת כאשר אני נמצא בעבודה חינוכית בחוץ לארץ…).

האם להתעמת איתה ? זו כבר שאלה אחרת, שאת צריכה לעשות את החשבון מה תרוויחי ומה תפסידי מעימות כזה. אני לא מכיר את המציאות, ולכן מתקשה לייעץ לך. נראה שאם זה אירוע חד פעמי - לא כדאי, אולם אם זה קורה הרבה פעמים - לא יהיה זה נכון להסכים שירמסו את זכותך, ויתעלמו מהחובה המוטלת עליהם לשלם בזמן.

כל טוב