ערז רימיש

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 11/08/23 10:28 כד באב התשפג

שאלה

אדם שיצרו תוקפו בצורה מאוד חזקו ויש לי תאווה מאיד גדולה. ואשתו בזמן טהרה. האם יש היתר לשימיר זרע עד שאשתו טובלת ואז היא תזריק את הזרע כדי שלא יהיה לבטלה? לציין שמדובר במצב שעל גבול הנפילה בזל"ט.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אין בכך כל תועלת, זו לא שאלה של שמירת הזרע אלא מהות הדבר שאדם חי רק עם אשתו. על כן יש לתן את הדעת ללמוד את חומרת זלב"ט ולהשתדל לשמור את העינים, ובייחוד שיש לו פת בסלו, ואשתו עוד מעט נטהרת.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ