כשרות של ספק חיצוני

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 11/08/23 10:40 כד באב התשפג

שאלה

שלום וברכה,

אני אחראית על חווית עובד בחברת סטרטאפ ומעונינת להביא ספק לוופל בלגי, קרפ וגלידה אמריקאית.

כאשר ביקשתי תעודת כשרות נשלחה לי תעודה של בדץ בית יוסף שבו רשום שהיא עבור הגלידות הארוזות מהם הספק מכין את הגלידה האמריקאית (מכניס למכונה שמיועדת רק לזה בלי תוספות אחרות) כשביקשתי תעודה כללית אמר שאין כיוון שזו עמדה ולא מקום יצרני או מקום פיזי. והתחיל לשלוח תמונות של המוצרים שמשתמש בהם עם כשרות של בד"צ רובם מספק מסוים שהינו בעל כשרות בדץ וחלק עם כשרות אחרת שרשומה על השקית.

כששאלתי לגבי כלים אמר שאם נרצה יוכל להיא חד פעמי ואת הפירות הוא קונה בחצי חינם ושאוכל לעבור איתו על הכל במקום האירוע.

את הכל הם מכינים במקום האירוע כולל חיתוך הפירות.

האם ניתן לסמוך על זה?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

יש לבעל המפעל שמכין את הגלידות הללו אפשרות לקבל כשרות במועצה הדתית המקומית. שהם יבדקו את העמדה ואת החומרים שמשתמשים בהם, אין לאדם רגיל את כל הידע הנצריך לשאלה מה בודקים. ומכיוון שהחינוך הנכון הוא שלא קונים דברים ללא כשרות, אין להשתמש בכל רכיבים שללא כשרות.

אשרייך שאת עומדת על השקפתך היהודית האמיתית.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ