גילוי עריות חזרה בתשובה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 16/08/23 05:24 כט באב התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב לאחרונה הבנתי שבילדות חטאתי חטא חמור (גילוי עריות) לא הייתי מודעת לדברים שקרו באותו זמן ובזמן האחרון הבנתי מה העונש של החטא וזה כרת היה לי דחף לקראו קצת על גילוי עריות וכרת לא הפסקתי לבכות אחרי שהבנתי מה עשיתי אבל אני יודעת שכדי לכפר על החטא אני צריכה לחזור בתשובה השאלה שלי זה האם אתה יכול להדריך אותי לחזור בתשובה ולכפר על החטא אני באה ממשפחה שבעבר היינו שומרים שבת וכשגדלנו הפסקנו לשמור שבת ואני רוצה לחזור לשמור שבת ובעוד כמה שניים להיות דתייה ולשמור מצוות(אם אפשר לבקש לא לפרסם את זה זה די מביך אותי).

תשובה

שלום וברכה

ברוכה הבאה.

את הצעד הראשון לתיקון כבר עשית - את רוצה, ואת מוכנה לצאת לדרך.

ומבקשת להיכנס לעולם התיקון.

עולם זה בנוי בעיקר משני שלבים: הראשון שבהם הוא עזיבת החטא, כלומר - החלטה פנימית עמוקה שאת לא חוזרת למקום שהיית, ואת מקבלת לעתיד שלא תחטאי באותו חטא, ואומרת לפני הקב״ה ווידוי במילים שלך: מה עשית, על מה את מתחרטת, ומה את מתכוונת לעשות בהמשך.

השלב השני הוא לקבל על עצמך משהו בתחום העריות/צניעות שצועד צעד קדימה, ומקפיד לעשות משהו טוב שלא עשית עד היום.

על ידי כך, את אכן נכנסת לעולם של תיקון והתקדמות, והופכת את הנפילה שהייתה למנוע של צמיחה.

זו המשמעות העמוקה של תשובה.

כל טוב ובהצלחה.