אהבה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 11/08/23 10:36 כד באב התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב,

הסיפור שלי מעט מורכב ואני צריכה יעוץ/הכוונה.

אני אנאל בת 25 אני רווקה.

הייתי בזוגיות למשך שנה עם אדם ערבי מוסלמי שנמצא בתהליך גיור.ֶ

בראש תמיד תמיד ידעתי שזו טעות מעבר לכך שהמשפחה שלי לא תקבל את זה לעולם גם אחרי גיור גם ידעתי שזה חטא ֶ

יש מצבים לצערי שהרגש והלב מתעלים על הראש .

עזרתי אומץ אחרי שנה לשתף את ההורים שלי במצב והם בצעו הפרדה ביני לבינו.

מצד אחד אני מאוד אוהבת אותו

ומצב שני אני לא אלך נגד הדת והמשפחה שלי.

כרגע אני לגמרי עם לב שבור וקושי עצום שרוצה מאוד שיחלוף ולהגיר איש ירעה שמיים יהודי שישלים את ליבי ויעביר את הכאב שאני חווה כרגע.

חשוב לי לציין שאני מאוד מחוברת לדת ושאני אעשה תיקון על החטא אין לי בזה ספק .ֶ

אבל איך גורמים ללב לשכוח, להחלים,ֶקשה לי מאוד.ֶ

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

יישר כח על המעשה שעשית, ראוי לשבח. השאלה שאת מעוררת היא קשה שחז"ל אומרים שרשמים כאלו לא נמחקים מהזכרון מהר, על כן כדאי לפתוח דברים חדשים (עבודה, טיולים, חברויות, פעילויות, לימודי תורה בעומק וכו') דברים אלו יכולים לעזור לך להכנס לדרך חדשה.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ