מקור האמונה בטוב

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 20/08/23 16:15 ג באלול התשפג

שאלה

מה מקור האמונה שיהיה טוב?

תשובה

שלום וברכה

אינני חושב שהאמונה הזו היא אמונת היסוד.

אין לנו ברית עם ריבונו של עולם שיהיה טוב, במובן האנושי המקובל.

אנו מאמינים כי בסופו של דבר יהיה טוב, אולם מדובר בעתיד רחוק, ולא בהתייחסות לכך שכל דבר שיקרה לנו במציאות יהיה טוב.

היו גדולי עולם שחיו כך. רבי עקיבא היה אומר "כל מה שעושה הקב"ה הוא לטובה", ונחום איש גם זו היה אומר "גם זו לטובה", אולם רובנו לא אמורים לחיות כך.

מה שמשמח אותנו הוא העובדה שבין אם יהיה רע ובין אם יהיה טוב - הקב"ה הוא מקור ההנהגה הזו, ובשל כך הדבר מעניק לה שמחה וביטחון.

אם יש אפשרות, אשמח אם תקראי את:

https://www.ypt.co.il/4149

כל טוב