שאלת תם

חדשות כיפה הרב דוד לוי 10/08/23 23:24 כג באב התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב אני בחורה חילונית מסורתית מאז שאבי נפטר(שנתיים בקרוב) מאוד מעסיקה אותי המחשבה על העולם הבא על התהליך ההיפרדות מן העולם הזה ואין ספור שאלות שאין לי באמת מניין למצוא להם תשובות מלבד האינטרנט אך אני חוששת שאני לפעמים יכולה לקבל מידע שגוי שזה לא באמת היהדות שלנו שרלטנים וכדומה

אחת מהשאלות שעלו בי היא:

האם כשאנחנו חולמים בלילה על המתים/נפטרים מה בעצם קורה? הנשמה שלי עולה למעלה? או שהמת ירד אליי למטה לחלומי? מי נמצא אצל מי?

תודה חגית

תשובה

שלום לך,

1. לא הכל ידוע. אם היינו יודעים הכל אז היינו כאלוקים יודע טוב ורע.

2. כל אדם בשנתו, הנשמה שלו עולה למעלה. בין אם הוא חולם או לא חולם. לכן כל בוקר אנו מודים לקב"ה שהחזיר לנו את הנשמה שנתן לנו.

3. יש מצבים בהם אמרו לנו חכמים שהנשמה של המת יורדת לעולם התחתון. ביום השנה, בשמחות של בני משפחה ואולי גם במועדים מסוימים. גם העליה שלה למעלה היא בשלבים.

בברכה דוד לוי