עורב או ציפור כלשהי שמתה בגינה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 31/07/23 22:53 יג באב התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב, אני נשואה וגרה בדירה עם בעלי שיש בה גינה ובה חתולים שמסתובבים מבחוץ ונכנסים כבר פעם שניה שאני מגלה נוצות של ציפור שנראית כמו עורב ואת חלקי הגוף של הציפור, זה ממש מתפרש על כל הגינה ולא ראיתי אף פעם מה הסיבה והאם זה החתולים

שאלתי היא האם יש לזה משמעות בהלכה/ בקבלה שפעמיים יש לי עורב (ככל הנראה) מת בגינה?

תודה רבה אשמח למענה

תשובה

בס"ד

שלום רב,

נראה שהחתולים זריזים והעורבים לא זהירים... העובדה שאת מוצאת נוצות ולא ציפור מוכיחה שהבשר נאכל - כנראה על ידי החתולים.

המשמעות האמונית היא שהקב"ה ברא את העולם בדרך מורכבת שכל יצור ניזון מיצור אחר ולבסוף הופך בעצמו להיות הוא מזון ליצור אחר...

על כך נאמר: 'מה רבו מעשיך ד' כולם בחכמה עשית.'

אני לא מכיר משמעות אחרת למצבים אלו.