תפילה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 02/08/23 14:10 טו באב התשפג

שאלה

שלום רב

אשמח לדעת מהם בדיוק הקטעים שאני חייבת להגיד בתפילה?

שחרית/מנחה/ערבית (אני בכל פעם מתפללת תפילה אחרת אז אשמח על כולן)

אשמח לתשובה מפורטת ככל האפשר

בנוסף כשמתפללת לרפואת מישהו ב18, האם צריך להתפלל רק על מי שבסכנת חיים או אפשר על כל אדם שיש לו משהו רפואי?

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

א. אפשר להתפלל על כל החולים (בין יש סכנה ובין שאין סכנה) בתפילת י"ח.

ב. מכיוון שאינני יודע אם את מבנות אשכנז או ספרד. כדאי לעיין בספר של הרב אליהו זצ"ל או של הרב עובדיה זצ"ל על תפילה לנשים יש מספר נוסחאות.

בנות אשכנז (לא נשואות) צריכות להתפלל שחרית ומנחה, כפי הסדר הרגיל.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ