השחתה במסגרת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 02/08/23 14:02 טו באב התשפג

שאלה

שלום וברכה,

ברצוני לדעת האם מותר ללכת למקום שנקרא בתל אביב 2break. זה מקום שבו בתמורה לכסף נותנים לך חליפת מגן, מחבט מעץ ואתה מנפץ ושובר המון כלים ואגרטלים בזמן מוקצב. מקום לפריקת מתח ולחצים. האם מעשה זה כשר ?

אשמח לביאור

תודה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

בתורה יש איסור להשחית. האיסור כולל כל עץ וכל דבר שמועיל לבני אדם. אמנם אם אדם עושה פעולה להשקיט את עצביו, יש להקל מכיוון שזה רפואה. לכן אם אתה נמצא באיזה התקפת עצבים או קרוב להתמוטטות עצבים אפשר להקל, אבל שיהיה מקום מסודר באופן קבוע שישברו אין זה אלא "בל תשחית" שנאסר על ישראל קדושים.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ