יחס לגויים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 20/08/23 17:05 ג באלול התשפג

שאלה

שלום הרב, יצא לי לראות בהרבה מקרים בתורה ובספרי קודש הבדלים בין היחס לישראל ובין היחס לגויים ותמיד ישראל עדיף על הגויים(אני לא מספיק בקיא בספרים ולכן יכול להיות שאני טועה).

השאלה שלי היא האם יחס "נחות" לגויים לעומת יהודים לא מדליק ומייצר אנטישמיות? והאם אין זו התנשאות לעמים שאנו אמורים להיות כלפיהם "אור לגויים"?

תשובה

שלום וברכה

זו שאלה רחבת היקף.

ואכן, צריך לתור אחר דרך שמחד גיסא מאמינה באמונה שלמה בבחירה האלוהית בעם ישראל, ובהטלת השליחות הגדולה לשאת את שם ה' בעולם על האומה המיוחדת הזו, ומאידך גיסא ללכת בדרכי התורה ולזכור תמיד כי אנו "המעט מכל העמים", וקרואים להביא ברכה לעולם ולא עוינות ומאבק נגדנו.

היכולת ללכת בעוז ובענווה, על אף שהן נראים כסותרים, היא הבסיס להתמודדות עם השאלה החשובה הזו.

כל טוב