שבע ברכות ביובל לחתונה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 20/08/23 16:55 ג באלול התשפג

שאלה

הרב שלום,

בעוד כשבועיים אנו עורכים טקס חתונה לחמי וחמותי שחוגגים 50 שנות נישואין.

רצינו לדעת אילו ברכות מותר לברך מתוך שבע הברכות עם שם השם.

אנו מניחים שעם גפן אין בעיה.

מה עם שאר הברכות?

האם זו לא זכות גדולה עליה מותר ורצוי לברך?

תשובה

שלום וברכה

ראשית, ברכות ואיחולים לזכות הגדולה של חיים ביחד במשך יובל שנים.

ברכות שבע ברכות נועדו למעמד החופה והנישואין בלבד, ואין אנו יכולים להחיל אותן על חגיגה עילאית זו.

אולם אפשר לעשות אחד משני דברים:

לומר אותן עצמן בלי שם ומלכות. איני רואה בזה הרבה טעם, אבל זה אפשרי.

אפשרות שניה היא לחבר שבע ברכות, כמובן בלי שם ומלכות, כווריאציות על הברכות האלה, וכך יבוא לידי ביטוי כוח היצירתיות שיש לכל אחד מכם, שיקבל על עצמו ברכה לעיבוד.

כל טוב ושמחה מרובה