אבלות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 26/07/23 18:16 ח באב התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב. גיסי נפטר כשבועיים וחצי לפני נסיעה מתוכננת לחול. היינו אמורים לנסוע שתי המשפחות. מותו היה פתאומי. אני אינני יכול לבטל את הנסיעה מכיוון שלקחנו הלוואה וזהו הפסד כספי ניכר. לאחר התייעצות בין גיסתי לאחות הנפטר והחלטה משותפת עם ילדיה (שלושה ילדים, 12, 22 ו17), הם החליטו להצטרף אלינו. הבן הגדול ( 17) כבר בירר היכן יש בתי כנסת קרובים לבתי המלון על מנת לא לפספס יום ללא הנחת תפילין ואמירת קדיש. עליי לציין כי הילדים עברו לא מעט טלטלות והמשפחה עוזרת כמיטב יכולתה. רציתי לדעת האם דבר כזה מקובל על פי התורה? כמובן שזה בשלושים אך החזרה היא לפני. ישבנו שבעה על פי כל הכללים והילד אכן דואג לכבד את אביו, אם זה בהנחת תפילין וקריאת קדיש ואם זה על פי ניהול סדר השולחן בימי שישי.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

לכתחילה אין נוסעים לטיול של הנאה בשלושים (ובנים במשך שנה), אבל אם יש הפסד כספי אפשר להתיר, אבל אסור בשמיעת מוזיקה ושמחה מיוחדת, אפשר לראות מוזיאונים וכדו', וכן נראה שאין לעשות קניות בחו"ל, אלא דברים הכרחיים ובודאי לא ללבוש בגדים חדשים.

נחמה לכל המשפחה

צום החמישי לששון ולשמחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ