שאלות בנושא הלכות

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 26/07/23 10:48 ח באב התשפג

שאלה

שלום וברכה,

1. יש את עניין ריבוע הטיח לעשות בבניית בית לזכר חורבן , האם אפשר לעשות את זה מעל לדלת כניסה או שחייב כנגד הפתח?

2.האם חייב 2 כיורים במטבח או שאני יכול להשתמש רק באחד?

3.האם צריך לקנות תנור כפול לצורך אפייה של בשר\חלב או שמספיק תנור אחד (מציין שאנחנו בדרך כלל לא אופים חלב מיד לאחר בשר ולהפך)

4.לגבי חור בשביל חנוכייה בחומה האם יש הלכות מיוחדות מבחינת גובה החור וכו'?

תודה רבה

תשובה

שלום

1. בשולחן ערוך כתב 'כנגד הפתח', ובמשנה ברורה כתב שיש מניחים למעלה מן הפתח. כך שעדיף מול, אבל אם יש איזושהי מניעה אפשר מעל.

2. אם יש אפשרות עדיף שני כיורים כי זה מונע הרבה הסתבכויות.

אם אין אפשרות, אפשר להתנהל עם כיור אחד, ולהקפיד שהכלים החלביים והבשריים לא יהיו ביחד בכיור, ושלא לשפוך אוכל חם לכיור, וגם לא לשפוך מים רותחים כאשר יש שם כלים. ובין השימושים השונים בכיור, לנקות אותו היטב. יותר טוב במצב כזה, שיהיה איזשהו משטח או כיור פלסטיק לחלבי ולבשרי שמניחים אותו בתוך הכיור הרגיל לפי השימוש (וגם אז, אם שופכים משהו רותח, זה בתנאי שהכיור לא סתום ולא יעלו המים).

3. לכתחילה נכון שיהיו תאים נפרדים לבשר וחלב.

אם יש צורך, אפשר להשתמש גם בתנור עם תא אחד, כאשר מקפידים שהתבניות יהיו שונות (תבנית לבשרי ותבנית לחלבי), לנקות בין השימושים, לכתחילה לחכות 24 שעות בין בשר לחלב ולהיפך, ולהפעיל על העוצמה הכי גבוהה למשך זמן מה (יש אומרים חצי שעה).

4. שגובה הנרות לא יהיה נמוך מ 24 ס"מ מהרצפה, ולכתחילה שגובה הנרות לא יהיה מעל 80 ס"מ מהרצפה, אבל בדיעבד אפשר.

כל טוב