הילד שלי בן שנתיים תכף, כל הזמן חולה ברמה שמתאשפז אחת לחודשיים וזה ככה מגיל חצי שנה.איך לשמור על האמונה מבלי להבין למה תינוק כל-כך קטן שלא חטא מימיו ע

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 22/07/23 21:20 ד באב התשפג

שאלה

אני בת 29 אמא לשניים, הגדול בן 1.9 והקטנה בת 3 חודשים.

הגדול שלנו, מגיל חצי שנה כל הזמן חולה חום גבוה מאוד, הקאות, חולשה, משקל גוף נמוך,מרגישה המון ניסיונות שאני כבר כמעט ולא עומדת בהם- מתייאשת מההגעה לבית חולים והשהות הממושכת, מלראות את הילד חלש כל הזמן ומבחינת הרפואה זה כל הזמן וירוסים קשים שהילד לא מצליח להשתקם מהם

איל להמשיך? מה אני יכולה לעשות/ לא לעשות לחיזוק ולרפואתו?

תשובה

שלום

המציאות שאת מתארת אכן קשה ומאתגרת ביותר (מה שאומר שהקב"ה כנראה מאוד מאמין בכם ובכוחות שנטע בכם).

אני מאוד ממליץ שני דברים:

א. לחזק את עצמך בנושא האמונה, הן על ידי אמירת מזמורי תהלים (ועדיף ללמוד את הפשט שלהם לפני כן), והן בלימוד של ספרים כמו למשל 'אמונה וביטחון' של החזון איש זצ"ל, 'ביטחון ואמונה' של הרב שטיינמן זצ"ל, ובמיוחד אני ממליץ על הספר 'רק חזק ואמץ' של הרב מרדכי שטרנברג זצ"ל, שעוסק בין היתר בהתמודדויות דומות לשלך.

ב. למצוא דמות (רב/רבנית או משהו מעין זה) שתלווה אותך או אתכם בדרך הלא פשוטה הזאת.

בהצלחה רבה ושתזכו בע"ה במהרה לישועות ובריאות מעולה