גילוי עריות או פגיעה מינית

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 21/07/23 18:41 ג באב התשפג

שאלה

האם שאח מנשק את אחותו והיא שוכבת עליו עם בגדים זה נקרא גילוי עריות או פגיעה מינית של האח באחות?

תשובה

שלום

מבחינת הקירבה, מה שמותר בין אח לאחות זה רק מגע רגיל (כמו לחיצת יד), ולא מגע של קירבה (כמו נשיקה, ובטח לא יותר מזה). זה לא גילוי עריות ממש (שזה קשר של אישות), אלא קירבה לעריות שאסורה.

אם זה נעשה באיזושהי צורה בכפייה ונגד רצונה, אז חוץ מהאיסור ההלכתי שכתבתי עליו מקודם, זה ודאי נחשב גם פגיעה מינית (שהיא כמובן גם אסורה מבחינה הלכתית).

אם עברת משהו מעין זה, אני ממש מבקש שתמצאי מישהו לפנות אליו לעזרה. זה יכול להיות ההורים, קרובת משפחה, חברה, מישהי בקופת חולים, או פניה לקו סיוע לנפגעות.

אל תשאירי את זה בתוך הבטן והלב.

מוזמנת לכתוב שוב

שבת שלום ובשורות טובות.