עיכוב זיווג

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 20/07/23 12:05 ב באב התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב

מרגישה עיכוב ללא בן זוג מעל 10 שנים

תודה

תשובה

שלום

מציאות ממש ממש כואבת.

אני חושב שצריך לחלק את ההתמודדות לשתיים:

א. העולם הפנימי שלך - כידוע אומרים בתפילת הימים הנוראים 'ותשובה ותפילה וצדקה מעבירין את רוע הגזירה". לכן מומלץ להתמקד בשלושת אלה -

תשובה - תיקון עצמי והתקדמות במה שאפשר . כמובן בנחת ובשמחה. בלי לחץ.

תפילה - לשפוך שיח לפני הקב"ה (מזמורי תהלים זה מצוין, במיוחד אחרי שלומדים את משמעותם)

צדקה - להיות צינור של השפעת חסד וצדקה.

ב. הצד המעשי -

לראות מה נכון לעשות באופן מעשי כדי להתקדם בנושא, גם למשל בפניה לאנשים שמתעסקים עם זה, כמו שדכנים ושדכניות, וארגונים שעוזרים בזה, כמו למשל פרויקט 252, וגם לשקול לפנות לאשת מקצוע מתחום הטיפול הרגשי, שתסייע להעמיק ולהבין האם יש משהו בפנים שחוסם את ההתקדמות בנושא ואיך להתמודד עם זה.

בע"ה שתזכי במהרה לבנות את ביתך.

בהצלחה