עשיתי מלא חטאים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 19/07/23 18:48 א באב התשפג

שאלה

כבוד הרב שלום אני עשיתי הרבה חטאים בחיים שלי , גנבתי , בגדתי , שיקרתי , לא כיבדתי תהורים שלי ,עישנתי ירוק , כל מה שאסור עשיתי , ועכשיו אני מתחרט על הכל ומנסה לתקן את הכל , ישבתי ודיברתי עם בורא עולם והבטחתי לו שאני לא יגנוב יותר , וישתדל לכבד יותר את ההורים שלי , ויפסיק לשקר ובאמת שאני משתדל לצאת מזה כי בחיים לא הייתי אדם כזה תמיד הלכתי בדרך של אלוקים ונפלתי חזק שהדרדרתי לכל זה אני כלכך מתבייש בעצמי שזה מה שעשיתי והאם אוכל לכפר על מעשי ? איכשהו האם יש דרך לגרום לאלוקים לסלוח לי על החטאים שעשיתי ? אני מתבייש בעצמי

תשובה

שלום וברכה

קרא שוב את השאלה שלך.

ותוכל למצוא בתוכה את התשובה. מתוך עצמך. בכוחך.

שהרי את הצעדים הראשונים אתה כבר עושה:

אתה מתחרט; את מתוודה לפני ריבונו של עולם; אתה מקבל על עצמך לא לעשות כך בעתיד.

כך מתחילים.

ואת ההתחלה עשית.

עכשיו צריך להיכנס לעולם התיקון, שהוא עולם הכפרה המהותי.

להחזיר את הגזילות.

לבקש את מחילת מי שפגעת בו.

להקפיד יותר מהרגיל על דברי אמת.

להתרחק מנפילה בהתמכרויות וכדו׳.

כלומר: להפוך את כל הנפילות למניע לתיקון ולצמיחה.

ֿ

וזו הכפרה הגדולה ביותר.

כל טוב ובהצלחה גדולה